Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile bazı özel ve kamu kurumları ortaklığında gerçekleştirilen Software Testing Dersi dahilinde bugün Meşe Bilişim şirketinde şirket kurucusu Şahin Mersin ile ilk dersimizi gerçekleştirdik.

Üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan 3 veya 4'üncü sınıf öğrencileri tarafından tercih edilebilen Software Testing dersi intörn eğitim modelini temelinde barındıran bir ders ve bence öğrenciler için müthiş bir fırsat.

Manisa Teknokent içerisinde yer alan Meşe Bilişim şirketinde bir dönem süresince Software Testing dersini almaya devam edeceğiz. Şirket benimle birlikte 10 kişilik bir öğrenci kadrosuna bu dönem ev sahipliği yapacak.

Dersin ilk gününde Meşe Bilişim şirket kurucusu Şahin Mersin, biz öğrencilerine dönem süresince ders dahilinde yapacaklarımızdan bahsetti. Yaklaşık 5 farklı projeden söz eden Şahin Bey'in açık kaynaklı projelere katkıda bulunmak hedefi açıkcası beni etkiledi. Bu doğrultuda, ürettiğimiz tüm projeleri açık kaynak olarak yayınlamak ve yayınlanmış olan açık kaynaklı projelerin dökümanlarına katkıda bulunmak hedefimiz olarak konuşuldu.

Software Testing dersi süresince  GNU/Linux dağıtımlarından Ubuntu işletim sistemini kullanacağız. Linux Yaz Kampı vesilesi ile tanıştığım Linux çekirdeği ve dağıtımlarının şirkette tercih ediliyor olması da eğitim süresince "özgür yazılım" felsefesinden sıkça söz edeceğimizi gösteriyor.

Şahin Bey, Meşe Bilişim şirketinde projelerimizi geliştirirken Python programlama dili ve Django web çatısı tercih edeceğimizden bahsetti. Python 25 yılı aşkın süredir geliştirilmekte Django web çatısı ise 10 yılı aşkın süredir geliştirilmektedir, ders süresince hedeflerimiz arasında bugüne kadar sayısız insanın katkı yaptığı programlama dili ve web çatısına Türkçe döküman üreterek katkı sağlamak var.

Üretmek ve öğrenmenin yanı sıra paylaşmanın da hedefimiz olduğu Software Testing dersi için yaptığı planlama ve ayırdığı vakitten dolayı Meşe Bilişim şirket kurucusu Şahin Mersin'e ve dersin bu formatta açılmasını sağlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Tuğba Özacar Öztürk hocama ve tüm hocalarıma teşekkür ederim.